The Art Server

11e editie Biennale van de Gravure komt er aan

Unknown-1

Van 17 maart tot en met 14 mei heeft in Luik voor de elfde keer de Biennale de gravure de Liége plaats. De Biënnale is het zwaartepunt van het Fête de la Gravure dat een twintigtal partners groepeert in de stad Luik.

Deze nieuwe editie van de Biënnale vindt plaats in de galerie vitrée van het museum La Boverie, een uitbreiding door de architect Rudy Ricciotti, waar maar liefst 250 gravures worden voorgesteld. De gravurekunst krijgt dus de eer om voor het eerst deze uitgepuurde ruimte in te nemen die volledig naar buiten is gekeerd.

Deze editie stelt het recente werk voor van 37 kunstenaars die werden weerhouden uit 550 dossiers die werden voorgelegd aan een jury.

Zoals elke editie zijn er heel wat landen vertegenwoordigd: België, Frankrijk, Nederland, Polen, Spanje en Duitsland vormen de trouwe partners, maar er zijn ook meer verafgelegen regio's zoals Mexico, Brazilië, India, Australië of ook nog Thailand en Maleisië.

In totaal gaat het om een patchwork van hedendaagse creaties dat wordt geïllustreerd aan de hand van meer dan tweehonderd werken in zowel zwart wit als kleur, traditionele technieken maar ook speciale plastische effecten.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
07 maart 2017
om 07:07

Deel via