The Art Server

Museum Boijmans Van Beuningen exposeert in Japan

01-160x129

Het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen vindt mobiliteit van de eigen collectie van groot belang: elk jaar reizen zo’n 500 collectiestukken als bruiklenen naar musea over de hele wereld, zodat in elk land belangstellenden deze in het echt kunnen bewonderen.

Dit jaar start het museum bovendien met het maken van complete tentoonstellingen voor internationale musea. De eerste opent 18 april in Japan, een expositie rond vijftiende- en zestiende-eeuwse Nederlandse meesters. Deze is georganiseerd in samenwerking met Asahi Shimbun, een van Japans grootste mediaconcerns, met een gespecialiseerde cultuurafdeling die internationale projecten naar Japan haalt.

De expositie bevat hoogtepunten uit de museumcollectie zoals De marskramer van Jheronimus Bosch en Pieter Bruegels De toren van Babel. Deze topstukken worden samen met 36 andere schilderijen, 43 prenten en 10 beelden uit de vijftiende en zestiende eeuw uitgeleend aan musea in Tokio en Osaka voor de tentoonstelling Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters.

Collection of Museum Boijmans Van Beuningen – Bruegel’s ‘The Tower of Babel’ and Great 16th Century Masters is te zien van in het Tokyo Metropolitan Art Museum (18 april – 25 juni 2017) en het National Museum of Art, Osaka (11 juli – 9 oktober 2017).

Bron en illustratie: Pieter Bruegel de Oude, De Toren van Babel, 1563-1564. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
07 maart 2017
om 11:02

Deel via