The Art Server

Franse cultuur in de schijnwerpers in Paramaribo

images

La Francophonie (ofte l'Organisation internationale de la Francophonie, is een organisatie die de landen waarin Frans gesproken wordt of die affiniteit hebben met de Franse taal, verenigt. Het doel is om niet alleen de Franse taal uit te dragen, maar ook de appreciatie voor de Franse waarden en cultuur, hoe divers die ook mogen zijn.

De 220 miljoen Francofonen op alle vijf de continenten vieren met name de taal die zij gemeen hebben en de diversiteit van de Francofonie, door middel van het organiseren van een aantal evenementen, ook in Suriname. In samenwerking met de Canadese Hoge Commissie in Georgetown, het consulaat van Haïti, de Alliance Française de Paramaribo, Collectivité Territoriale de Guyane, Goût/ Good France, the Suriname Chefs Association en vele andere partners is er een cultureel en culinair samenwerkingsverband tot stand gekomen.

Het project betreft 2 delen:
Deel 1: de organisatie van culturele samenwerking tussen verschillende actoren. Het hoogtepunt zal een presentatie van verschillende kunstvormenzijn, waaronder zang, dans en muziek. Dit zal plaatsvinden op 16 maart 2017 in Buitensociëteit “Het Park”.

Deel 2: de participatie van 3 vooraanstaande restaurants in Paramaribo aan de 3e editie van Goût/ Good France. Een evenement waaraan meer dan 2000 chefs over 5 continenten deelnemen om de Franse gastronomie te vieren. Deelnemende restaurants zullen op 3 april 2017 een diner serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en aan de waarden die ze uitdraagt: delen, genieten en respect voor de principes van kwalitatief, milieuverantwoord koken.

Bron: LOOP NEWS

Categorie
Cultuur
Datum
08 maart 2017
om 16:36

Deel via