The Art Server

Stervoliste Patricia Kopatchinskaja opent Klarafestival

Unknown-1

Vanavond opent het Klarafestival in het PSK Brussel met een ontroerend stuk uit 1935. Componist Alban Berg schreef Concerto "Ter nagedachtenis van een engel" na de tragische dood van zijn geliefde Manon Gropius, de dochter van Alma Mahler en de vermaarde architect Walter Gropius, die op 19-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ernstige ziekte bezweek.

Soliste is de Moldavische violiste Patricia Kopatchinskaja die het werk met haar muzikale gevoeligheid alle eer aandoet.

Na dit sobere, ingetogen werk staat Symfonie nr. 1 van Gustav Mahler op het programma.

In deze visionaire partituur weerklinkt de opwinding van de Oostenrijkse grootmeester over de kracht van de natuur, en zit barstensvol creativiteit en melodielijnen die - zoals zo vaak bij Mahler - een metafysisch doel beogen
 

Categorie
Muziek
Datum
09 maart 2017
om 10:55

Deel via