The Art Server

Abstracte kunstenaar Howard Hodgkin overleden

Wet-Evening_new

De Britse kunstenaar Howard Hodgkin is op 84-jarige leeftijd overleden in zijn geboortstad Londen. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door de Londense Tate Gallery, waavan de directeur Sir Nicholas Serota, zei: “Howard Hodgkin was one of the great artists and colourists of his generation.

Hij maakte naam kunstschilder en graficus en wordt vaak geassocieerd met de abstracte kunst.

Hodgkin, een neef van de Engels schilder van stillevens Eliot Hodgkin (1905-1987), zag het levenslicht in 1932. Hij studeerde aan de Camberwell Art School en later aan de kunstacademie in Bath in Corsham.

In 1984 vertegenwoordigd Hodgkin Groot-Brittannië op de Biënnale van Venetië en in 1985 won hij de Turner Prize. In 1992 werd hij geridderd en in 2003 werd hij benoemd door koningin Elizabeth II als een Companion of Honour. 


Howard Hodgkin is bekend van zijn kleurrijke abstracte schilderijen. Hij liet zich inspireren door de kleuren en de patronen die hij tijdens zijn verschillende Indiareizen ontdekte.

Hij kreeg overzichtstentoonstelling in onder meer het British Museum en Tate Modern in Londen en het MoMa in New York.

Foto:  tate

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
10 maart 2017
om 07:07

Deel via