The Art Server

Caecelia Prijs voor Sigiswald Kuijken

La_list.jpg_list

Sigiswald Kuijken van van La Petite Band is door de Vereniging Van De Belgische Muziekpers bekroond met een Ereprijs voor zijn hele oeuvre. Dat gebeurde gebeurde tijdens de uitreiking van de Caecelia Prijzen voor de beste klassieke muziekopnames van het afgelopen jaar.

Ondermeer ook Fazil Say en Julien Libeer werden bij die gelegenheid gelauwerd. De tenor Reinoud Van Mechelen sleepte de prijs voor jonge musicus van het jaar in de wacht.

Sigiswald Kuijken (Dilbeek, 1944) is een Belgisch violist en dirigent, broer van cellist Wieland Kuijken, fluitist Barthold Kuijken en beeldend kunstenaar Oswald Kuijken. Hij studeerde viool in Brugge bij Maurice Raskin en later aan het Brusselse Conservatorium.

Kuijken heeft al heel wat prijzen gewonnen. In 2007 werd hij tot eredoctor benoemd van de KULeuven en kreeg hij twee jaar later de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste. In december van vorig jaar werd hij tot laureaat uitgeroepen door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB).

Foto: © LaPetiteBande

Categorie
Muziek
Datum
11 maart 2017
om 11:12

Deel via