The Art Server

Nieuwe Gentse stadsbibliotheek geopend

k

De Krook, de naam van de nieuwe Gentse stadsbibliotheek, gelegen aan het Woodrow Wilsonplein en de Zuid, is het resultaat van de samenwerking tussen   architect Ralf Cousée, Klaas Gooris en het Spaans-Catalaanse bureau RCR Arquitectes, dat onlangs onderscheiden werd met de Pritzker Architecture Prize 2017.

Het 65 miljoen euro kostende pand, omschreven als Dé inspiratieplek voor cultuur, kennis en innovatie, is voor een derde gefinancieerd door Vlaanderen. De rest van het bedrag is afkomstig van de stad Gent (15 miljoen), provincie Oost-Vlaanderen (10 miljoen) imec en UGent (elk 7,5 miljoen) en nog enkelde andere partners.

De oude bibliotheek wordt volgend jaar omgebouwd tot een administratief centrum. Naast De Krook opent in 2020 ook het gerenoveerde Wintercircus.


© De Krook

Categorie
Architectuur
Datum
11 maart 2017
om 15:51

Deel via