The Art Server

Bonnefantenmuseum verwerft zeldzame topstukken op TEFAF

t

Het Maastrichtse Bonnefantenmuseum heeft een zilveren kraankan en een middeleeuwse sculptuur verworven op de TEFAF.

De zilveren kraankan met drie kranen is vervaardigd door Joannes L'Herminotte te Maastricht in de 18e eeuw. Deze aankoop werd mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt en een particuliere weldoener die anoniem wenst te blijven.

De kalkstenen sculptuur verbeeldt Johannes de Doper en is vervaardigd in Bourgondië, Frankrijk, aan het einde van de 15e eeuw. ‘Beide stukken zijn belangrijke aanwinsten, zowel voor onze collectie als voor de Collectie Nederland.  Dit wordt ook onderstreept door de bijdrage van de Vereniging Rembrandt’, aldus Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum.

In de Maastricht Region stand is dit jaar een kleine presentatie te zien van werken uit de collectie van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum.  Speerpunten in deze collectie zijn onder meer middeleeuwse religieuze kunst, Maaslandse houtsculptuur, vroeg Italiaanse schilderkunst uit de periode 1300-1600 en Zuid-Nederlandse schilderkunst uit de periode circa 1475-1625. Het museum beheert daarnaast een omvangrijke collectie hedendaagse kunst van internationaal gerenommeerde kunstenaars.

Als speciale features zijn tijdens de TEFAF in het Bonnefantenmuseum de tentoonstelling van de Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang en de vernieuwde presentatie van de collectie Neutelings te zien.
 


© bonnefanten

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
12 maart 2017
om 07:07

Deel via