The Art Server

Singer Laren koopt werk van Herman Kuijt op TEFAF

profile-singerlaren

Het Nederlandse museum Singer Laren heeft op kunstbeurs de TEFAF het vroege luministische schilderij Landschap bij Laren verworven van de kunstenaar Herman Kuijt.

Het stralende schilderij toont het uitzicht van 'Villa Vita Nuova', een pension aan de Hilversumse weg in Laren, waar Kuijt zij aan zij met Jan Sluijters werkte. Het werk is een belangrijke aanwinst voor Singer Laren dat gefocust is op de kunstenaarskolonie Laren als bakermat van het Hollands modernisme.

Hermanus Kuijt werd geboren in 1893 geboren in Haarlem. Via Jan Sluijters kwam hij in aanraking met het luminisme. In 1911 exposeerde Kuijt voor het eerst op de tentoonstelling van de 'Moderne Kunstkring', temidden van schilders als Mondriaan, Sluijters, Gestel en Jacoba van Heemskerk.

Kuijt was van vele markten thuis, hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en maakte litho's vnl. landschappen, ook figuurstukken. Hij stierf in Bergen in 1978.

In 1911 exposeert Kuijt zijn luministische werk op de tentoonstelling van de ‘Moderne Kunstkring' in het Stedelijk Museum te midden van schilders als Mondriaan, Sluijters en Gestel.

Vanaf 10 oktober 2017 toont Singer Laren een groot overzicht van het modernisme in de schilderkunst. Het werk Landschap bij Laren van Herman Kuijt zal daar voor het eerst voor het publiek te zien zijn.


Bron en Foto: © : Singer Laren

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
14 maart 2017
om 11:02

Deel via