The Art Server

Wereldpremière Blue Silence in Istanbul

Unknown

Blue Silence, het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Öztürk, krijgt volgende maand zijn wereldpremière op het Istanbul Film Festival (5-15 april). Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). 

De film is er niet alleen uitgenodigd voor de Nationale Competitie, maar maakt ook deel uit van de Human Rights in Cinema Competitie van het festival. Binnen die internationale competitie is ook het met Vlaanderen gecoproduceerde Noces, de nieuwe film van Stephan Streker, geselecteerd.

Bülent Öztürk maakt zo kans op o.a. de Gouden Tulp voor Beste Film en Beste Regisseur. De muziek is van Michelino Bisceglia.

Daarnaast is de film ook uitgenodigd voor de Human Rights in Cinema Competitie, een selectie internationale speelfilms en documentaires die speciale aandacht besteden aan de mensenrechten en de beginselen van individuele en politieke vrijheid en de rechtstaat.

Categorie
Film
Datum
15 maart 2017
om 07:07

Deel via