The Art Server

"Description de l'Egypte" onder de hamer in Brussel

2010251206

Dinsdag 21 maart worden bij het Brusselse veilinghuis Henri Godts een aantal spraakmakende items onder de hamer gebracht.

Top of the bill is “Description de l’Égypte”: monumentaal werk dat voor Napoleon Bonaparte begin 19e eeuw werd samengesteld na zijn expeditie in Egypte. In totaal gaat het om 26 tekstbundels en 12 grote albums van ruim 880 prenten. Het veilinghuis kreeg naar verluidt de volledige editie van de "Description de l'Egypte" in handen via een privéverzamelaar.

Worden ondermeer ook nog aangeboden: grote 3-delige wereldatlas van Blaeu (Franse versie, 1638-1640), oudste atlas exclusief gewijd aan Amerika (continent en de eilanden) door Wytfliet (1598), “Welt-Galleria” door Abraham a s. Clara met 100 kleur- en goudgehoogde gecostumeerde Europese, Oosterse en exotische personnages en Oude topografische plaatwerken.

Ook moderne geïllustreerde Franse uitgaven en mooie hedendaagse boekbanden, een belangrijk ensemble autografe brieven en stukken uit de 18de en 19de eeuw (Charles de  Lorraine, Louis de Cobenzl, Charles-Joseph de Ligne, Belgische ministers en politieke personaliteiten van 1830 tot ca. 1900…), en een zeldzame uitgave van Fludd’s “Utriusque cosmi maioris scilicet et minoris metaphysica”, rijkelijk geïllustreerd, wachten er op een koper.

Categorie
Veiling
Datum
19 maart 2017
om 14:24

Deel via