The Art Server

Willem II-Passage wint ‘iF Design Award’ in München

Unknown

De in mei 2016 geopende Willem II-passage in het Nederlandse Tilburg heeft in München een 'iF Design Award' in de wacht gesleept.

Het iF International Forum Design GmbH organiseert jaarlijks een vormgevingscompetitie in verschillende categorieën. Dit jaar waren er 5575 inzendingen uit 59 landen.

In januari dit jaar selecteerde een 58 koppige vakjury, alle experts afkomstig uit 19 verschillende landen, de winnaars.

De 75 beste ontwerpen werden met een gouden 'iF Design Award 2017' bekroond. Daarnaast worden alle winnaars voor eeuwig in het 'Design Excellence' gedeelte van de 'iF World Design Guide' vastgelegd. De 'iF Design Award' wordt erkend als een symbool van design excellence over de hele wereld.

De Willem II-passage werd ontworpen door The Cloud Collective in samenwerking met Van Tetterode Glass Studio en Philips Lighting. In de wanden zijn ongeveer 30.000 ledlampjes gebruikt die via een computerprogramma individueel kunnen worden aangestuurd. Lichtkleur, sterkte en patroon van de ledlampjes reageert op tijdstip van de dag, de weersomstandigheden en beweging van de passanten. 


Foto: iF DESIGN AWARD. Bron: Roland Salmuëls - Tilburgers

Categorie
Design
Datum
19 maart 2017
om 11:20

Deel via