The Art Server

Brakke Grond zoekt directeur

Site-Logo

Het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam zit zonder directrice, nu Mieke Renders besloten heeft op 1 juni aanstaande de organisatie te verlaten. De oorzaak van haar vertrek zou te wijten zijn aan een verschil van inzicht omtrent het beleid.

Mieke Renders werd in september 2015 benoemd tot nieuwe directeur, in opvolging van Piet Menu die als artistiek directeur van het Zuidelijk Toneel werd aangesteld.

Renders (Brugge, 1975) was in een vorig leven zakelijk leider voor Kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en curator bij Museum Dr. Guislain en STAM Gent. Ze was eerder ook directeur kunst en cultuur bij Flanders House New York. Ze maakte ook naam als zaakvoerder bij de vzw. De Lichte Cavalerie die culturele opdrachten uitvoert voor diverse opdrachtgevers als Kunstencentrum Vooruit, S.M.A.K. alsook de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe directeur zou directiesecretaris Lars Brouwer fungeren als waarnemend algemeen directeur. 

Categorie
Cultuur
Datum
20 maart 2017
om 07:07

Deel via