The Art Server

Eerste Elisabethwedstrijd voor cello zonder Belgen

2313549457

De 70 kandidaten die vanaf 8 mei in het strijdperk zullen treden tijdens de allereerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello zijn bekend. Onder hen geen enkele Belg.

De deelnemerslijst omvat 21 vrouwen en 49 mannen, van 22 verschillende nationaliteiten.

De 202 kandidaten die hun kans hebben gewaagd moesten elk vier video's in het online inschrijvingsformulier uploaden: een Caprice van Piatti of een Etude van Popper, 3 delen van een suite van J.S. Bach voor solo cello, de 7 variaties Bei Männern welche Liebe fühlen van L. van Beethoven; en een werk naar keuze met pianobegeleiding.

De jury die bestaat uit de voorzitter Arie Van Lysebeth bijgestaan door 5 andere juryleden hadden de taak om al deze opnames door te nemen. Begin februari kwamen Henri Demarquette, Roel Dieltiens, Marie Hallynck, Frans Helmerson en Pieter Wispelwey samen het secretariaat in Brussel om de kandidaten te selecteren die aan de eerste publieke ronde in Studio 4 van Flagey mogen deelnemen (van 8 tot 13 mei).

De volledige lijst met juryleden wordt bekend gemaakt op woensdag 22 maart.

Categorie
Muziek
Datum
20 maart 2017
om 15:47

Deel via