The Art Server

Els Moors in 2018 Dichter des Vaderlands

Unknown

De Vaamse schrijfster Els Moors begint op 25 januari 2018 aan haar opdracht als Dichter des Vaderlands. De in 1976 in Poperinge geboren dichteres en prozaschijfster volg Laurence Vielle op.

Moors studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit van Gent. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam en volgde de nieuwe opleiding Tekst en Beeld aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze woont en werkt in Brussel.

Els Moors debuteerde in 2006 met haar bundel "Er hangt een hoge lucht boven ons”, waarmee ze genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs en bekroond met de Herman de Coninckprijs voor beste debuut.

Later volgende de roman "Het verlangen naar een eiland" en de verhalenbundel "Vliegtijd". Met haar dichtbundel "Liederen van een kapseizend paard" sleepte ze de J.C. Bloem-poëzieprijs in de wacht.

Het werk van Els Moors wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam. Eerder publiceerde gedichten in onder andere Yang, Pampus, Krakatau, Het liegend konijn en nY.

De Dichter des Vaderlands is een initiatief van Gentse Poëziecentrum, het Naamse La Maison de la Poésie et de la Langue française en de literaire organisatie VONK & Zonen (Antwerpen) in samenwerking met Passa Porte (Brussel). 

Categorie
Literatuur
Datum
22 maart 2017
om 07:07

Deel via