The Art Server

Nominaties Filter Vertaalprijs bekend

f_list.jpg

Op 11 mei aanstaande vindt in samenwerking met het Het Literatuurhuis de prijsuitreiking plaats van de Filter Vertaalprijs tijdens het International Literature Festival. Dit festival vindt plaats van 11 t/m 13 mei in Tivoli/Vredenburg in Utrecht.

De laureaat van de Filter Vertaalprijs ontvangt voor de meest bijzondere vertaling van het jaar een geldprijs van 10.000  euro, ter beschikking gesteld door diverse vooraanstaande uitgeverijen en een anonieme schenker.

De genomineerden zijn alvast bekendgemaakt. Het het zijn:

- Robbert-Jan Henkes voor de kinderpoëzie in Bij mij op de maan (Van Oorschot)
- Peter Kaaij voor Groene Heinrich van Gottfried Keller (Athenaeum – Polak & Van Gennep)
- Kees Mercks voor Het labyrint van de wereld en het paradijs van het hart van Jan Amos Comenius (Uitgeverij Vantilt/Comenius Leergangen)
- Liesbeth van Nes voor Roemruchte daden en opvattingen van doctor Faustroll, patafysicus van Alfred Jarry (Bananafish)
- Leen Van Den Broucke en Iannis Goerlandt voor Korte gesprekken met afgrijselijke mannen van David Foster Wallace (Meulenhoff)

De jury van de Filter Vertaalprijs bestaat uit neerlandica Anne van Buul, redactielid van Filter, Jan Gielkens, winnaar van de prijs in 2016, italianiste Linda Pennings (voorzitter), docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, Ivo Smits, japanoloog en bestuurslid van de Stichting Filter en Rivkah Zeeman van het Crossing Border Festival.

De laureaat van vorig jaar was Luk Van Haute met zijn vertaling van 'Liefdesdood in Kamaran en andere Japanse verhalen', uitgegeven door Altas Contact.

Categorie
Literatuur
Datum
24 maart 2017
om 15:33

Deel via