The Art Server

‘Surfing – The Cult of Cool’ in Knokke-Heist

bbb6f8eec0734b1888878aa578414fbde623520e1e9e4294b5f22ae4bff7b0fad405f6d40d74414b9c020246c1d8bb75

De nieuwste tentoonstelling van het Cultuurcentrum Knokke-Heist “Surfing – The Cult of Cool” dompelt bezoekers van 25 maart tot en met 28 mei onder in het verhaal van de surfcultuur.

Deze indrukwekkende expo beslaat de volledige bovenverdieping van het Cultuurcentrum en is meer dan een tentoonstelling alleen. Zo is er allerlei randanimatie voorzien met onder meer een surfsimulator, een virtual reality beleving (met content gefilmd in Hawaï) en een surfexperience fotowand.

Waar en wanneer surfen precies ontstaan is, weet niemand. Dat het een belangrijk onderdeel van het leven van de Polynesiërs was, staat vast. Jong, oud, man, vrouw, koning of onderdaan, iedereen vermaakte zich in de golven. Rond het jaar 400 vestigden de Polyniërs zich op Hawaï en zo werd surfen en de aloha-spirit een onlosmakelijk deel van het leven op Hawaï.

Het moderne surfen, zoals we het nu kennen, ontstond aan het begin van de 20ste eeuw. Ontdek het verhaal van Tom Blake en van de ‘founding father of modern surfing’ Duke Kahanamoku, voor surfers ronduit een heilige.

Van 17 t.e.m. 23 april krijgt de expo een special guest uit Hawaï over de vloer: Tom Pohaku. Geboren en getogen in Hawaï, is zijn levensmissie om de traditionele Hawaïaanse roots in leven te houden en over te dragen aan anderen, als leraar en ambachtsman. Zijn passie voor he’e nalu (surfen) en zijn belangstelling voor zijn culturele achtergrond combineerde hij in de Pacific Island Studie aan de universiteit van Hawaï. 

 

Categorie
Cultuur
Datum
26 maart 2017
om 07:07

Deel via