The Art Server

Teylers Museum koopt aquarel van Alma-Tadema

Unknown-1

Het Haarlemse Teylers Museum heeft tijdens de kunstbeurs Tefaf in Maastricht een aquarel kunnen aankopen van Lourens Alma-Tadema, een Nederlands-Brits kunstschilder, die werkte volgens de academische traditie. Hij was een van de meest gerenommeerde schilders van het laat-19e-eeuwse Groot-Brittannië.

Het museum heeft het doek verworven dank zij de financiële steun van een sponsor. Hoeveel er voor betaald is, werd niet bekend gemaakte. 

De ruitvormige  waterverfschildering toont  twee mannen in Romeinse kleding die vermoedelijk naar een  naar een schilderij van Apelles,  de grootste schilder uit de Oudheid, tevens hofschilder van Alexander de Grote, kijken.

Het gaat om een detail van een schilderij van Alma-Tadema, dat als titel ‘Picture Gallery in Rome’ draagt, uit  1874 dateert en zicn in het Brits museum bevindt.

Foto: © Teylers

 

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
29 maart 2017
om 07:07

Deel via