The Art Server

Fort van Liezele in Puurs wordt restaureerd

Unknown-3

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft premie toegekend van zo'n 1.067.536 euro aan het gemeentebestuur van Puurs voor de restauratie van het fort van Liezele.

Het fort is sinds 1995 beschermd omwille van zijn historische waarde. Het gaat om een van de best bewaarde en meest complete van de tweede verdedigingsgordel rond Antwerpen, de ‘Hoofdweerstandstelling’.

Het 18 ha groot domein ligt in een oase van groen met een rijke fauna en flora, en verschillende wandel- en fietspaden leiden bezoekers naar het fort.

De bouw van het fort dateert van 1908, dee later dienst als voedseldepot van het Duitse leger, Brits gevangenenkamp en opslagplaats voor gerecupereerde Duitse munitie. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het zijn militaire functie, maar werd het al snel als landschap beschermd wegens de aanwezigheid van zeldzame planten en vleermuizen.

Recentelijk diende het landgroed ook als filmlocatie voor de opname van ‘De hel van Tanger’ en ‘De smaak van De Keyser’.


© Onroerend erfgoed

Categorie
Erfgoed
Datum
30 maart 2017
om 07:07

Deel via