The Art Server

Diane von Furstenberg eredoctor UA

jjj_list.jpg

De Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Furstenberg in Antwerpen wordt er vereerd met het eredoctoraat voor algemene verdienste.

Als ontwerpster creëerde ze in 1974 een iconische wikkeljurk, wat haar tot een gevestigde naam in de modewereld maakte.  Ook als goodwillambassadeur voor het Red Star Linemuseum verwierf ze bekendheid.

Diane Prinzessin zu Fürstenberg, zoals ze vroeger heette, werd geboren in 1946 in Brussel. Ze verwierf internationale bekendheid met de in 1974 door haar ontworpen wikkeljurk, een ultravrouwelijk en comfortabel kledingstuk dat dankzij zijn simpele opbouw voor een ware revolutie in het modelandschap zorgde.

Foto: Youtube


© scriptgirl.nl

Categorie
Mode
Datum
31 maart 2017
om 07:07

Deel via