The Art Server

Sectorprijzen Scenaristengilde en Unie van Regisseurs bekend

Unknown

Peter Monsaert is door de leden van de Unie van Regisseurs verkozen tot Regisseur van het Jaar in de categorie fictie. De regisseur van Le Ciel Flamand krijgt daarnaast ook de Scenarioprijs voor Beste Speelfilm van de Vlaamse Scenaristengilde. Dat maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zopas bekend.

Deze laatste bekroonde verder ook De 16 van Willem Wallyn met de Scenarioprijs voor Beste Televisieserie, terwijl Pieter-Jan De Pue en Joeri Christiaen door de Unie van Regisseurs gelauwerd worden in de categorieën documentaire en animatie.

 De Vlaamse Scenaristengilde reikt al voor de negende keer de Scenarioprijs voor Beste Speelfilm uit. Daarmee wil de gilde de vaak anonieme schepper van een film of serie in de schijnwerper plaatsen. De leden stemmen daarbij op scenario’s in hun ‘naakte’ vorm en dus niet op de afgewerkte film of reeks.

Categorie
Film
Datum
31 maart 2017
om 21:36

Deel via