The Art Server

Ai Weiwei bouwt hekken rond New York

w

De Chineese conceptueele kunstenaar, politiek activist en filosoof Ai Weiwei is van plan ruim honderd hekken te bouwen in New York. Onder de noemer Good Fences Make Good Neighbors zou hij op die manier een van zijn grootste en meest ambitieuse projecten realiseren.

Ai Weiweis nieuwste is onderdeel van een tentoonstelling die op 12 oktober van start gaat en waarbij een tiental grote installaties met hekken de de aandacht zullen trekken.

Zij burgemeester Bill de Blasion hierover: “This expansive public art project that explores themes of freedom and the power of self-expression is a perfect symbol and reminder for all of us, especially in the current political climate.”

De tentoonstelling wordt gecureerd door Public Art Fund Director & Chief Curator Nicholas Baume in samenwerking met curator Daniel S. Palmer.

Ai Weiwei (Peking, 1957) is veelzijdig en actief in diverse kunstvormen, zoals architectuur, fotografie en film. Hij verbindt de traditionele Chinese cultuur met zijn persoonlijke beeldtaal en staat bekend om zijn kritiek op de sociale en culturele veranderingen in zijn land. Hij maakt hij intensief gebruik van het internet en is een fervent twitteraar.


Courtesy of Ai Weiwei Studio

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
01 april 2017
om 07:07

Deel via