The Art Server

Kerkenfestival ‘In Sacred Places’

image003

Met ‘In Sacred Places’ wil de Warande de kerk als een artistieke ontmoetingsplaats laten (her)ontdekken. Kerken blijven namelijk een bijzondere plaats innemen in ons dagelijks leven. Het zijn oriëntatiepunten waar vaak een dorp of een stad rond gebouwd is en je staat er rechtstreeks in contact met de geschiedenis.

In verschillende Kempense kerken staat een divers programma van theater, dans en muziek geprogrammeerd.

In de Sint-Pieterskerk in Turnhout en de Sint-Katherinakerk in Hoogstraten kijk en luister je naar de energieke en poëtische voorstelling ‘urBach’. In aanloop naar de première van urBach kan je de verhalen achter de dansers en muzikanten lezen via de Facebookpagina van urBach.

In de Begijnhofkerk van Turnhout dompelen de broers Smeulders je onder in hun universum van accordeonklanken. Dit doen ze op zaterdag 29 april.

Op donderdag 27 april voert het Vlaams Radio Koor het publiek mee naar de serene kloosters van weleer in de Middelareskerk in Turnhout.

Lucas De Man brengt zijn theatrale lezing ‘De Man door Europa’ waarin hij op zoek gaat naar de geschiedenis van Europa en nieuwe manieren van samenleven in deze tijden van verandering. Zijn lezing vindt plaats in de Blijde Boodschapkerk van Turnhout op dinsdag 18 april.

Tot slot kan je op zaterdag 6 mei in de Sint-Pieterskerk in Turnhout genieten van een unieke samenwerking tussen de Turnhoutse koren De Vedel en Pizzicanto.

 

Categorie
Muziek
Datum
03 april 2017
om 11:59

Deel via