The Art Server

Feline De Coninck in de Schippeskapel in Brugge

z7wj_SKLogoFuchsiaonBlack_1

Van 7 tot en met 30 april loopt in Brugse Schipperskapel een tentoonstelling met werk van Feline De Coninck onder de titel ‘Tegen het vergeten’ (naar een gedicht van Peter Verhelst)

“Hoe moet ik zo over de stroom waarin die andere stroom, mijn reis, plaatsvindt, vertellen en schrijven, dat in mijn woorden het verborgene en blijvende van de gebeurtenissen tot uitdrukking komt, dat wat ons daarin beweeglijk en onbeweeglijk, begin- of eindeloos, tart?” - Osman Lins, Avalovara.

De foto’s van Feline De Coninck (°1991) weerspiegelen het verlangen om de nostalgie te herbeleven. Ze is eerlijk in haar schouwspel der herinneringen, waar elke imperfectie en spontaan detail bijdragen tot de oprechtheid van het moment.

Haar portretten voelen vaak vertrouwd aan in de vragen die ze doen ontstaan, haar landschappen voelen aan als een vlucht uit de realiteit. Elk beeld is een gedicht, een verhaal dat meer suggereert dan toont. Het is een ode aan de herinnering.
 

Categorie
Fotografie
Datum
04 april 2017
om 10:57

Deel via