The Art Server

Winnaars Europa Nostra Awards 2017 gekend

Unknown

Europa Nostra heeft de winnaars van de Europa Nostra Prijs 2017 bekend gemaakt. De 29 laureaten uit 18 landen zijn verkozen vanwege hun exemplarische prestaties in de sectoren Instandhouding, Onderzoek, Toegewijde dienstverlening en Opleiding, scholing en bewustmaking.

Onafhankelijke jury’s van experts hebben een totaal van 202 projecten, die door organisaties en personen in 39 landen vanuit heel Europa waren ingediend, beoordeeld en daaruit de winnaars gekozen.

De winnaars van de prijs, die officieel de EU Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Prijs 2017 heet, zullen worden geëerd tijdens een evenement op 15 mei in de St. Michaelskerk in Turku.

De ceremonie moet zo’n 1200 mensen bij elkaar brengen, waaronder erfgoeprofessionals, vrijwilligers en supporters uit heel Europa, als ook hooggeplaatste vertegenwoordigers van EU instellingen, het gastland en andere lidstaten.

Voor België werd Erfgoedplus: Online heritage platform, Hasselt,  gelauwerd. Nederland triomfeerde met het Bosch Research and and Conservation Project, ‘s-Hertogenbosch.

Categorie
Erfgoed
Datum
06 april 2017
om 11:27

Deel via