The Art Server

Wolf Erlbruch wint Astrid Lindgren Memorial Award

f

De Duitse illustrator Leonard Wolf Erlbruchn een van de de bekendste en ook de meest bekroonde illustratoten van Duitsland, heeft in Stockholm de Astrid Lindgren Memorial Award in de wacht gesleept. De winnaar haalde het van 226 kanshebbers waaronder Belgische kandidaten als Bart Moeyaert en Carll Cneut.

Eerder, in 1993, won Erlbruch al de Deutsche Jugendliteraturpreis voor zijn gehele oeuvre en diverse Zilveren Griffels en Penselen.

In 1967 startte hij zijn opleiding Grafische studies aan de Folkwangschule in Essen, werd eerst reclametekenaar en vervolgens illustrator. Hij is als beiden lang actief voor tijdschriften zoals Stern en Esquire, en gaf een tijd lang les aan de hogeschool in Düsseldorf en Wuppertal, waar hij nu woont.

Wolf Erlbruch (Wuppertal, 1948) debuteerde als auteur met De verschrikkelijke vijf, later bevolgd door Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Erlbruch combineert in zijn werk verschillende technieken en zijn stijl wordt omschreven als licht surrealistisch. In eigen land won hij twee keer de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis en tien jaar geleden werd hij onderscheiden met de Hans Christian Andersen Award.
 


© Leonard Wolf Erlbruch - Querido Kinderboeken

 

Categorie
Literatuur
Datum
06 april 2017
om 07:07

Deel via