The Art Server

Museum Catharijneconvent zoekt steun

images

Het imposante schilderij 'De Kruisiging' van Abraham Bloemaert staat al een hele tijd de verpieteren in het depot van het Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Het museum bezit niet alleen nog twee andere schilderijen van Bloemaert, hij ligt bovendien begraven in de aanpalende Catharinakerk. Ondermeer daarom is besloten het meesterstuk te laten restaureren.

Tijdens het vooronderzoek op de restauratie bleek dat de staat van het schilderij nog slechter was dan gedacht. De restauratie wordt daardoor voor het museum te duur. Er is een bedrag nodig van van €35.000 om het uitzonderlijk kunstwerk weer in zijn volle pracht te herstellen. 

Abraham Cornelisz. Bloemaert (Gorinchem, 1564 of 1566) was een Nederlands kunstschilder te Utrecht die geldt als een belangrijke exponent van het Noord-Nederlandse maniërisme.

Van Bloemaert zijn niet alleen zo'n 200 schilderijen bekend, maar ook ongeveer 1000 tekeningen en 600 gravures. Hij schilderde vooral landschappen, mythologische en Bijbelse voorstellingen, maar daarnaast ook pastorale genrestukken. Hij gebruikte stralende kleuren, en zijn figuren zijn royaal en elegant.
 


© Museum Catharijneconvent

 


 

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
07 april 2017
om 15:52

Deel via