The Art Server

Centre Centre Pompidou opnieuw open

Unknown

Na twaalf dagen staking heeft het Centre Pompidou in Parijs opnieuw de deuren geopend. Langdurig overleg met de stakers leidde er uiteindelijk toch toe dat de eerder besloten nieuw aangekondige maatregelen worden opgeschort.

Hoeveel de staking heeft gekost is niet bekend. Ook de imagoschade valt moeilijk te berekenen.

Het wereldvermaarde Centre Pompidou, officieel het Centre national d'art et de culture Georges-Pompidou, ofte Centre Beaubourg, is het meest gefrequenteerde museum van Parijs. Het werd in februari 1977 geopend, door de voormalige Franse president Georges Pompidou die een groot publiekscentrum wou waar alle vormen van moderne kunst en andere culturele uitingen een plek zouden kunnen krijgen.

Het opvallend gebouw is ontworpen door de architecten Richard Rogers uit het Verenigd Koninkrijk en Renzo Piano uit Italië.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
08 april 2017
om 10:50

Deel via