The Art Server

Katerina Gregos curator eerste Riga Biennial

r

Riga International Biennial of Contemporary Art is een nieuwe biënnale met een Europese focus en een sterk regionaal profiel. De biënnale neemt de rijke geschiedenis van Riga en de Baltische staten als onderliggend kader.  Katerina Gregos is aangesteld als Chief Curator van de Riga Biennial, die plaatsvindt in de zomer van 2018.

Gregos werkte onder meer als curator van het Belgisch paviljoen op de 56e biënnale van Venetië, Personne et les autres: Vincent Meessen & Guests, de vijfde Thessaloniki Biennial (2015), de Göteborg International biennial for contemporary art, Luiquid Assets: In the Aftermath of the Transformation of Captial (Steirischer Herbst Graz, 2013), Newtopia in Mechelen en Brussel (2012). Dat zelfde haar maakte ze ook deel uit van het curatorenteam van Manifesta 9: In the Deep of the Modern (Genk).

In 2011 cureerde ze Speech Matters, een tentoonstelling rond de vrijheid van meningsuiting voor het Deense paviljoen op de 54e biënnale van Venetië, en ze cocureerde The Eye is a a Lonely Hunter, het vierde Fotofestival Mannheim Ludwigshafen Heidelberg.

In 2009 was ze curator van Contour in Mechelen. Ze was van 2012 tot 2016 artistiek directeur van Art Brussels.

Foto: youtube


Bron: Kunstenpunt Beeldende Kunst

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
08 april 2017
om 07:07

Deel via