The Art Server

Alle 150 psalmen op Festival Oude Muziek in Utrecht

e

Het Nederlands Kamerkoor gaat in het Utrechtse TivoliVredenburg met drie andere koren alle 150 psalmen uit de bijbel zingen. Het moet een van de hoogtepunten worden van het Festival Oude Muziek later dit jaar.

De psalmen worden verdeeld over twaalf concerten op 1 en 2 september en vormen de rode draad van het festival. Ook de lezingen en debatten staan in verband met de bijbelse muziekgeschiedenis. Psalmen spelen al duizend jaar een belangrijke bron voor gelovigen en hebben volgens de organisatie nog steeds actuele waarde.

De concerten die elk een uur duren verschillen onderling van karakter. Zo onderscheiden de uitvoeringen zich door het gebruik van diverse talen, oude en nieuwe vertalingen en oude of speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde nieuwe muziek.

Het Kamerkoor, dat tachtig jaar bestaat, organiseert het evenement in samenwerking met het Festival Oude Muziek, De Balie en Creative Court. De andere koren zijn The Tallis Scholars, The Choir of Trinity Wall Street en Det Norske Solistkor.

 

Categorie
Muziek
Datum
09 april 2017
om 15:45

Deel via