The Art Server

Guerrillakunst verhit gemoederen op Wall Street

r

Op Wall Street is momenteel een strijd aan de gang met twee sculpturen in de hoofdrol. Het gaat om 'The Charging Bull' en ’The Fearless Girl’

Het eerste kunstwerk, ook bekend als ‘Wall Street Bull’ is een bronzen sculptuur van 76-jarigen Arturo di Modica dat zich bevindt in het park Bowling Green in New York.

De 3200 kilo wegende stier, gegoten door de in 2012 overleden Hongaarse kunstenaar Peter Maurer, staat al sinds 15 december 1989 voor de ingang van de Wall Street Stock Exchange geplaatst.

Sedert 8 maart laatstelende, op de Internationale Vrouwendag, wordt de stier geflanceerd door een beeldje van een meisje, naar een ontwerp van Kristen Visbal.

Omdat de stier ogenschijnlijk het meisje lijkt aan te vallen zou het worden gezien als een symbool van het machismo op Wall Street, wat niet de bedoeling kan zijn.

Di Modica heeft het ondermeer over guerrillakunst en eist dat het beeld verwijderd wordt. Volgens hem haar het hier op schending van de artistieke integriteit en een inbrbreuk op het auteursrecht. Mogelijke volgt een rechtszaak.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
14 april 2017
om 11:36

Deel via