The Art Server

Opvolger Pierre Audi bekendgemaakt

topelement

Sophie de Lint wordt de nieuwe directeur van De Nationale Opera in Nederland. Op 1 september van volgend jaar volgt zij Pierre Audi op, de Frans-Libanees opera- en theaterregisseur.

De Lint werd geboren in Rotterdam en groeide op in Zwitserland. Ze studeerde er viool aan het conservatorium en kunstmanagement. Momenteel leidt ze als directeur de Opera Zürich.  Haar carriere begon ze in het Grand Théâtre de Genève als van Renée Auphan, later wer ze er artistiek coördinator. Als regieassistent was ze verbonden aan aantal operahuizen, waaronder de Bayreuther Festspiele, New National Theatre Tokyo, Wiener Volksoper en Opéra de Marseille.

Pierre Audi gaat leiding geven aan het Festival International D’Art Lyriques in Aix, een zomerfestival met podiumkunsten in Zuid-Frankrijk. Het heeft een budget van 22 miljoen euro en geldt als een van de toonaangevende festivals in Europa.Audi, de zoon van de Libanese bankier zorganiseerd reedst als s scholier  bijeenkomsten rondom bekende filmregisseurs, waarbij onder anderen Pier Paolo Pasolini en Jacques Tati. Op zijn 17e verhuisde hij naar Engeland, waar hij geschiedenis studeerde aan het Exeter College van de Universiteit van Oxford.

In Nederland viel hij geregeld in de diverse prijzen; hij kreeg ondermeer de Prijs van de Kritiek (1996), de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs (2001) en de Johannes Vermeerprijs (2009). In 2000 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in 2014 ontving Audi de Zilveren Medaille van de stad Amsterdam.

foto: © Opera Nederland
 

Categorie
Muziek
Datum
14 april 2017
om 07:07

Deel via