The Art Server

Eric van Hove te gast in Mu.ZEE

muzee__medium.png

Vanaf 15 april is Eric van Hove te gast in Mu.ZEE met de tentoonstelling Atchilihtallah – on the transformation of art, craft and product.

Wat als ambacht en 3D-technieken elkaar kunnen versterken? Hoe verhoudt het klassiek, westers Noord versus Zuid-denken zich tegenover het grootste zonnepanelen-veld ter wereld in Marokko? Tegen 2020 wenst Marokko de helft van de huishoudens van duurzame energie te voorzien. Mahjouba I, de elektrische bromfiets van de Belgische-Algerijnse kunstenaar Eric van Hove, te zien in Mu.ZEE,  speelt hierop in. Het weerspiegelt de koppelingen tussen verschillende artistieke en wetenschappelijke gebieden, de fascinatie van de kunstenaar voor gedecentraliseerde productiemodellen en hybride methodes om kennis opnieuw te verspreiden, zelfmanagement en gedeeld auteurschap.

Het atelier van Eric van Hove is gelegen in Marrakech, waar hij samenwerkt met lokale ambachtslieden om economische processen te heroriënteren. Daarbij benadrukt hij voornamelijk de verhouding tussen lokale en wereldwijde productie en tussen ambachtelijk en industrieel vervaardigde objecten. Sociaal-politiek onderzoek, ecologisch activisme en ideeën over alternatieve, collaboratieve economieën zijn maar een paar van de vele aspecten die hij in zijn meest recente kunstwerken combineert.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert Mu.ZEE op 18 en 19 april een symposium The Mahjouba initiative.  De deelnemers bestaande uit  curatoren,  kunstenaars, architecten, kunsthistorici, professoren en designers, komende uit de alle hoeken van de wereld,  verzamelen in Mu.ZEE om zich twee dagen te buigen over het Mahjouba project.

 

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
15 april 2017
om 11:54

Deel via