The Art Server

Nieuw museum voor religieuze kunst in Herverlee

logo-small

Op 25 oktober 2017 opent in de pas gerenoveerde gebouwen van de abdij van Park een gloednieuw museum voor religieuze kunst. Het nieuws werd door Kerknet wereldkundig gemaakt.

Volgens dezefde bron is het de bedoeling de dialoog aan te gaan met culturen, godsdiensten en verschillende generaties. Museum Parkabdij wordt aldus hét museum voor religieuze kunst en cultuur in Vlaanderen.

Abdij van Park is gesitueerd wandelafstand van hartje Leuven. Het is een van de best bewaarde abdijcomplexen in de Nederlanden. De eeuwenoude abdijsite met kerk, poortgebouwen, watermolen en visvijvers vormt een uniek geheel in Europa. Een uitzonderlijk ensemble barokke stucwerkplafonds, de luisterrijke glasramen in de pandgang sieren het interieur.

Naar verluidt wordt ernaar gestreefd om tegen 2021 de tweede vleugel te openen, waarna een Norbertustentoonstelling zal worden georganiseerd en een  permanente vaste collectie te zien zal zijn.


Foto: © Abdij van het Park

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
15 april 2017
om 07:07

Deel via