The Art Server

Christie’s veilt Israels’ Moulin de la Galette

images-2

Op juni eerstkomend wordt bij Christie’s Amsterdam het schilderij Moulin de la Galette van Isaac Israels onder de hamer gebracht. 

Moulin de la Galette is een schilderij van de Nederlandse impressionistische kunstschilder Isaac Israëls, geschilderd in 1905-1906, olie op doek, 90 x 110 centimeter groot. Het toont een man en vrouw aan een tafeltje in de beroemde Parijse uitgaansgelegenheid. Het werk maakt deel uit van in de collectie van het kunstverzamelaarsechtpaar Cees en Jarmilla Kamerbeek dat naar verluidt om  privéredenen tot verkoop overgaat.

Isaac Lazarus Israëls (Amsterdam, 1865 – Den Haag, 1934) was een van de voornaamste Nederlandse schilders uit de groep van Amsterdamse Impressionisten. Naast zijn schilderwerk was hij tekenaar en aquarellist en maakte hij pastels, etsen en litho's. Voor Israëls' werk worden (voor Nederlandse begrippen) grote bedragen neergelegd.

In 2012 wijdden vijf Haagse musea tentoonstellingen aan zijn werk onder de titel "Isaac Israëls in Den Haag”. Dat waren het Haags Historisch Museum, Panorama Mesdag, het Louis Couperus Museum, Muzee Scheveningen en het Haags Gemeentearchief. In het Stadsarchief Amsterdam was van 15 juni tot 9 september 2012 de tentoonstelling 'Isaac Israëls in Amsterdam' te zien.

© chrisie's

Categorie
Veiling
Datum
17 april 2017
om 07:07

Deel via