The Art Server

Schrijver Frederick Forsyth met pensioen

d

De Britse schrijver Frederick Forsyth legt er de riem af. Hij deelde zijn beslissing mee aan The Guardian.

Forsyth werd geboren in 1938 in Ashford, een plaats in het Engelse graafschap Kent. Hij studeerde aan de beroemde Engelse Tonbridge School die deel uitmaakte van de Etongroup. Later volgde hij les aan de Universiteit van Granada in Spanje.

Hij keerde naar Engeland terug en werkte als journalist bij de Eastern Daily Press in Norfolk, waarna hij bij Reuters in Parijs terecht kwam en voor de BBC ging werken. Later trok hij naar Nigeria en Biafra en werkte vervolgens als freelance correspondent voor de Eastern Daily Press, Evening Standard en Time magazine.

Na zijn beroemde bestseller “The Day Of The Jackal” schreef Forsyth nog een groot aantal romans en verhalenbundels waarbij steeds zijn voorliefde voor feiten wordt vermengd met spannende, thrillerachtige verhalen. Zo verwerkte hij zijn ervaringen met de wereld van de huurlingen in The Dogs of War uit 1974. Ook zijn andere werk zit vol met gedegen research die zijn verhalen uiterst geloofwaardig maken ook al zijn ze voor honderd procent fictie.

Veel romans van Forsyth zijn vertaald in verschillende talen en een groot aantal is inmiddels verfilmd.

foto: © youtube

Categorie
Literatuur
Datum
18 april 2017
om 07:07

Deel via