The Art Server

Griet Op de Beeck auteur Boekenweekgeschenk 2018

g

De 43-jarige Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck zal volgend jaar instaan voor het Boekenweekgeschenk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), die instaat voor de organisatie van de Boekenweek heeft dat meegedeeld.

Op de Beeck, geboren in Turnhout in 1973, maakte naam als auteur en columnist. Ze debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende. De roman werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, won de Bronzen Uil Publieksprijs, en werd een naar later genomineerd voor de Academica Literatuurprijs.

Haar tweede roman Kom hier dat ik u kus en verscheen eind september 2014. Een maand jaar na publicatie werden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht en werden de filmrechten verkocht. In februari 2016 verscheen haar derde roman, Gij nu.

Op de Beeck publiceert elke zaterdag een column in dagblad De Morgen. 

De 83e Boekenweek loopt van 10 tot en met zondag 18 maart 2018.

Foto: Youtube

Categorie
Literatuur
Datum
20 april 2017
om 11:27

Deel via