The Art Server

Belg "fotograaf van het jaar"

Frederik_Buyckx

De Belgische fotograaf Frederik Buyckx is uitgeroepen tot fotograaf van het jaar van de Sony World Photography Awards 2017. Dat maakte de World Photography Association bekend.

Hij sleepte de onderscheiding in de wacht met zijn fotoserie "Whiteout" in de categorie landschappen voor professionals.

Zei juryvoorzitster Zelda Cheatle: "Landscape is often overlooked, but it is central to our existence. I hope this award will inspire many more photographers to take pictures that do not simply encompass the terrible aspects of life in these troubled times but also capture some of the joys and loveliness in each and every environment.”

Frederik Buyckx (1984) werd geboren in Antwerpen en is fotograaf sinds 2011 na een eerste carrière in de reclamewereld als designer. Hij werkt momenteel voornamelijk als freelancer voor De Standaard en rijft de ene na de andere prijs binnenmet zijn werk 'Jesus, Make Up and Football’, een uitgave van Lannoo.

Zijn werk werd gepubliceerd in o.a . The New York Times, The Sunday Times, Vice.com, NRC Handelsblad en vele binnenlandse titels.

© Frederik Buyckx

Categorie
Fotografie
Datum
21 april 2017
om 11:11

Deel via