The Art Server

100 dagen Elbphilharmonie Hamburg

Elphi-3-1

Precies 100 dagen geleden vond het eerste concert in de Elbphilharmonie Hamburg plaats. Sindsdien zijn in het nieuwe concertgebouw aan de Elbe in totaal 190 uitverkochte concerten gehouden, en telde men zo'n 250.000 gasten.

Op de plaza - het uitzichtplatform - hebben inmiddels al meer dan 1,6 miljoen bezoekers genoten van het uitzicht over de historische stad. Binnen korte tijd is de Elbphilharmonie Hamburg daarmee uitgegroeid tot één van de meest bezochte locaties in Duitsland.

Sinds de opening van de Elbphilharmonie Hamburg zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad consequent voort en laat zien dat in Hamburg contrasten de toekomst zijn. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstadontwikkelingsproject dat zich bevindt tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, is de Elbphilharmonie Hamburg het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg.

De Elbphilharmonie Hamburg bestaat uit drie concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de hele stad hebben.

Het gebouw is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron. Boven het vroegere pakhuis A, waarin vroeger thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een schitterend nieuw gebouw 110 meter de lucht in. Met zijn opvallende architectuur staat het nieuwe concertgebouw voor de contrastrijke en maritieme flair van de stad, die tussen traditie en moderniteit met veel durf, creativiteit, innovativiteit en een internationale instelling haar toekomst steeds weer opnieuw vormgeeft. 

Hamburg is met 1,8 miljoen inwoners de op één na grootste stad van Duitsland. De metropoolregio Hamburg met 5 miljoen mensen behoort tot een van de economisch sterkste en welvarendste regio’s in Europa. Als eeuwenoude haven- en handelsstad heeft Hamburg wereldwijde betrekkingen. Ambitieuze stadsplanningsprojecten zoals de HafenCity Hamburg, een rijk cultureel leven en de hoge levenskwaliteit langs het water hebben in de afgelopen jaren steeds meer toeristen naar de stad gelokt, zodat Hamburg inmiddels in de top tien van Europese stedenreisbestemmingen staat.

Voor meer informatie over Hamburg: www.mediarelations.hamburg.de  ook www.elbphilharmonie.de/en

Foto: Thies Rätzke

Categorie
Cultuur
Datum
22 april 2017
om 07:07

Deel via