The Art Server

Drusus Minor van Cleveland terug naar Italië

Unknown

Het Cleveland Museum van moderne kunst en het Italiaanse ministerie van cultuur zijn overeengekomen om een marmeren beeld van Drusus Minor te restitueren.

Drusus Minor ofte Drusus Julius Caesar, die leefde van 7 tot 33 voor onze jaartelling, tot was een zoon van Germanicus en Agrippina de Oudere.

Zijn grootouders aan vaders kant waren Nero Claudius Drusus en Antonia Minor. Zijn grootouders aan moeders zijde waren Marcus Vipsanius Agrippa en Iulia Caesaris maior. Hij was geadopteerd door zijn grootoom Tiberius nadat Tiberius' eigen zoon Drusus Julius Caesar was gestorven. Drusus Iulius Caesar werd later beschuldigd van samenzwering tegen Tiberius en werd gevangengenomen in 32, samen met zijn moeder. Hij stierf in de gevangenis in 33 van de honger.

Hij had vier broers (Tiberius en Gaius Iulius Caesar, Nero, en Caligula) en drie zusters (Iulia Livilla, Iulia Drusilla en Agrippina minor).

De sculptuur die eerder te koop werd aangeboden op een veiling in Paris in 2004, en in 2012 verworven werd door CMA, zou na een grondig onderzoek, afkomstig zijn uit het noorden van Afrika

Hoofd van Drusus Minor (13 B.C. - A.D. 23). 35 cm. © The Cleveland Museum of Art, Leonard C. Hanna, Jr. Fund 2012.29.

Categorie
Erfgoed
Datum
23 april 2017
om 07:07

Deel via