The Art Server

Raf Simons op lijst 100 invloedrijkste mensen

rs_list.jpg

De Belgische modeontwerper Raf Simons prijkt op de jaarlijks door het magazine Time gepubliseerde lijst van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld.

Simons, afkomstig is uit Neerpelt, studeerde industriële vormgeving aan het Hoger Instituut voor Visuele Communicatie in Genk. In 1991 begon hij als meubelontwerper. Na enkele jaren stapte hij over naar de modewereld en ging voor Walter Van Beirendonck werken. Renzo Loppa leerde hem de knepen van het kleermakersvak.

Hij was creatief directeur bij het Franse Maison Dior en kwam in de plaats van Bill Gaytten die ad interim John Galliano verving. Eerder was Simons, wiens visie wordt omschreven als esthetisch-minimalistisch, avant-gardistisch en briljant, verbonden aan het modehuis Jil Sander.

In 2016 werd hij in de VS benoemd tot creatief directeur bij Calvin Klein. Bij de presentatie van zijn eerste collectie voor het modehuis bleek dat een groot succes.

Simons bezit ook een uitgebreide kunstverzameling met werk van onder meer Mike Kelley, Evan Holloway en Jim Lambie. Een Parijse veilinghuis bracht onderdmeer zijn porseleincollectie onder de hamer. Het ging om zo'n honderd loten, stuk voor stuk items die hij de afgelopen 15 jaar verzamelde en hem als ontwerper hebben geïnspireerd. In zij collectie bevonden zich zowel objecten van Georges Jouve, Pol Chambost en Roger Capron als een gesculpteerde vaas van de Franse keramiste Valentine Schlegel (Sète, 1926).

© Elle.be - Catalogus

Categorie
Mode
Datum
23 april 2017
om 14:11

Deel via