The Art Server

Antwerpse kunst palmt Den Haag in

Unknown-2

Afgelopen zaterdag opende Belgisch ambassadeur in Nederland Chris Hoornaert samen met gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens de expo ANTWERPEN.NL in zijn ambtswoning te Den Haag.

De drie provinciale musea en het provinciebestuur tonen er collectiestukken van beloftevolle kunstenaars en gevestigde waarden.

Zowel het Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant (DIVA), het Fotomuseum (FOMU) als het ModeMuseum (MoMu) als de provincie zelf zetten in de residentie graag Antwerpse kunst in de kijker.

Naast bijzondere edelsmeedkunst en mode uit de provincie sieren ook werken van getalenteerde jonge fotografen en beeldend kunstenaars de residentie. De verscheidenheid aan stijlen en uitvoeringen toont hoe veelzijdig en rijk de toegepaste en beeldende kunsten van de provincie is.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling verschijnt er op beperkte oplage een unieke publicatie waarin alle deelnemende kunstenaars en hun werk worden toegelicht."

De provincie Antwerpen kent een lange en rijke traditie in het ondersteunen van artistiek talent. Al decennia reikt de provincie tweejaarlijks een prijs uit aan een beeldend kunstenaar verbonden met de provincie Antwerpen.

Dat bekroond talent vervolledigt de expo in de residentie met heel uiteenlopende werken van Michèle Matyn, Adrien Tirtiaux, Lieven Segers, Nadia Naveau, Boy & Erik Stappaerts, Panamarenko en Guillaume Bijl, zowel uit de provinciale kunstverzameling als uit enkele privé collecties.
 

Categorie
Cultuur
Datum
24 april 2017
om 07:07

Deel via