The Art Server

Lore Stelles in Brugse Schipperskapel

z7wj_SKLogoFuchsiaonBlack_1

Van 6 tot en met 28 mei loopt in de Schipperskapel in Brugge de tentoonstelling 'Thrive' van Lore Stessel, in samenwerking met Rossycontemporary, Brussel.

Lore Stessel onderzoekt het raakvlak tussen fotografie en schilderkunst. Daarvoor gaat ze de confrontatie met het beeld niet uit de weg. Niet alleen in de werkwijze maar ook als onderwerp neemt het fysieke en het lijfelijke een belangrijke positie in. De zoektocht naar het menselijke en dierlijke lichaam en vooral de spanningsboog met de omgeving is dan ook een terugkerend onderwerp in haar praktijk.

Een lichtgevoelige laag wordt met een penseel op het schildersdoek geschilderd. Het beeld, dat doorheen het negatief op het doek wordt geprojecteerd, ontwikkelt zich in de zilverzouten emulsie tot een beeld dat het eigen verschijnen en verdwijnen in zich draagt.  In dit proces is er ruimte voor ‘het ongeluk’ en het onvoorziene waardoor het ontwikkelingsproces het picturale beeld in abstractie meeneemt.

 

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
26 april 2017
om 10:24

Deel via