The Art Server

Winnaar Rijksstudio Award bekend

kk

Masterpieces Never Sleep, een werk van Lesha Limonov uit Wit-Rusland geïnspireerd op het Portret van een meisje in het blauw van Johannes Cornelisz is uitgeroepen tot winnaar van de Rijksstudio Award 2017, de internationale designwedstrijd van het Rijksmuseum.

Eden Condoms van Esther Pi & Timo Waag (Spanje) en Plantstudie Hats van Jessie Hall (Engeland) werden uitgeroepen tot respectievelijk nummer 2 en nummer 3.

Voor de derde keer organiseert het Rijksmuseum de Rijksstudio Award. Met deze competitie nodigt het Rijksmuseum het publiek uit om zich te laten inspireren door de Rijksmuseumcollectie, beelden van de objecten te downloaden en te gebruiken voor een eigen kunstwerk. Iedereen kan meedoen met de competitie en elke interpretatie is toegestaan – design, kunstnijverheid, toegepaste kunst, mode, fotografie en video.

De jury bestond uit Irma Boom, directeur Irma Boom Office, Tony Chambers, hoofdredacteur Wallpaper, Ingrid Chou, Associate Creative Director, The Museum of Modern Art, Taco Dibbits, hoofddirecteur van het Rijksmuseum (Voorzitter), Ute Thon, Chief Copy Editor, art - Das Kunstmagazin en Thomas Widdershoven, director en designer bij Thonik.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
26 april 2017
om 07:07

Deel via