The Art Server

Zwitser wordt artiestiek leider NTGent

mr.jpg

Film en theatermaker Milo Rau is uit 24 kandidaten verkozen tot aritstiek leider van NTGent. Hij zal er samenwerken met artistiek coördinator Steven Heene en regisseur Luk Perceval.

Rau volgt volgt Johan Simons op die afgelopen zomer vertrok nadat hij in 2015 na vijf jaar bij de Münchner Kammerspiele terug keerde naar de Arteveldestad met een ambitieus plan over een "Europees theaterplatform".
De 40-jarige theatermaker, die in Bern werd geboren, studeerd sociologie en Germaanse en Romaanse talen in Parijs, Zürich en Bern, starte zijn carrière in 1997 met (reis)reportages en ging vanaf 2003 als regisseur en schrijver aan de slag in binnen- en buitenland.

In 2015 werd Rau gelauwerd met de eerste “Konstanzer Konzilspreis FUr Begegnungen und Dialog” en in 2016 met de prijs voor World Theatre Day van het International Theatre Institute (ITI) dat films, theaterstukken, video-installaties maakt over belangrijke historische of socio-politieke conflicten.

Rau maakte ook naam in het internationale theatercircuit, onder meer met stuk "Five easy pieces", waarin kinderen het leven van Marc Dutroux naspelen. Op vraag van het Gentse kunstencentrum CAMPO, werkte hij ook mee aan voorstellingen met kinderen voor een volwassen publiek. 

Foto: achief TAS

Categorie
Podium
Datum
27 april 2017
om 14:58

Deel via