The Art Server

Festival van de architectuur in de maak

festivalvandearchitectuur

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) wil in samenwerking met Herita dit najaar starten met een tiendaags Festival van de architectuur.

Het Festival van de architectuur vloeit voort uit de Dag van de architectuur, een succesvol format dat sinds de start in 2002 een breed publiek laat kennismaken met opmerkelijke hedendaagse architectuur in Vlaanderen en Brussel. De laatste editie afficheerde meer dan tachtig ontwerpen en trok 25.000 gegadigden. Met het nieuwe festival wil het VAi het succes van dit ‘grootste architectuurevenement in Vlaanderen’ verder door trekken. Onder het thema ‘Meer dan alleen bouwen’ staat het interdisciplinaire programma stil bij het belang van goede architectuur en de verrassende raakvlakken waarbinnen architecten, bewoners, maar ook kunstenaars, performers en omgeving elkaar ontmoeten. Gaststad voor de lancering van dit tiendaagse initiatief is Antwerpen. Het festival vindt plaats van 8 tot en met 17 september 2017 in deSingel en op diverse locaties in de stad.

Op 10 september worden de deuren open gezet van een selectie van gebouwen in Brussel en Vlaanderen. Die zondag slaan het Vlaams Architectuurinstituut en Herita de handen in elkaar met een gezamenlijk luik, dat zowel aansluit bij de Dag van de architectuur als bij Open Monumentendag. De selectie presenteert stuk voor stuk projecten waarin hedendaagse architectuur en onroerend erfgoed elkaar op een geslaagde manier treffen.

Op vrijdag 8 september wordt het festival in deSingel geopend met de Nacht van de architectuur, een openingsfeest dat het VAi samen met BVA (Beroepsvereniging voor Architecten) organiseert. De avond zal bestaan uit een samenspel van live muziek, lezingen en debatten, secret cinema, speeddaten met experts en een veiling. Diezelfde avond arriveert ook kunstenaarscollectief Time Circus met zijn spraakmakende landschip, dat gedurende het ganse festival voor anker ligt op de site van deSingel.

 

Categorie
Architectuur
Datum
28 april 2017
om 13:07

Deel via