The Art Server

Adil El Arbi en Bilall Fallah winnen Louis Paul Boonprijs

Knipsel_3

De Louis Paul Boonprijs, die dit jaar voor de 39ste keer wordt uitgereikt, gaat dit jaar naar de filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Deze filmakers (van onder andere Black) snijden raciale, religieuze en criminele conflicten aan zonder de scherpe kantjes eraf te vijlen. Hun directe stijl is confronterend. Zij werden geselecteerd omdat in hun werk ondermeer gefocust wordt op een generatie jongeren die nauwelijks gehoord wordt.

Gezien hun huidig succes in het buitenland was het volgens de organisatoren van de Louis Paul Boonprijs niet eenvoudig deze kandidaten te strikken. Uiteindelijk werd de uitreiking van de LP Boonprijs vastgelegd op zondag 7 mei 2017.  De prijsuitreiking vindt plaats in de Zebrastraat te Gent om 14:00. De inkom is gratis.


© Saskia Vanderstichele

Categorie
Film
Datum
29 april 2017
om 14:30

Deel via