The Art Server

Dirk Pauwels curator Theater aan Zee

1007318314

Theater aan Zee heeft Dirk Pauwels aangesteld als curator van de 21e editie het theaterfestival in Oostende. Dat vindt plaats van 27 juli tot en met 5 augustus eerstkomend. Op 7 juni maakt TAZ het volledige programma bekend.

Dirk Pauwels (1955), is een Belgische theatermaker en theaterproducent. Hij volgde geen toneelopleiding, maar kwam in het theater terecht toen hij eind jaren 1970 via de beeldende kunst kennismaakte met Eric De Volder. Omstreeks 1979 werd hij lid van diens performancegroep Parisiana. Pauwels leerde er Josse De Pauw kennen. Samen met De Volder en Pat Van Hemelrijck stichtten zij Sierkus Radeis, een  gezelschap dat woordeloos "cartoontheater” maakte.

In 1984 begon Pauwels als regisseur voor Nieuwpoorttheater te werken, dat later de uitvalsbasis van zijn gezelschap Victoria zou worden. Als directeur van Victoria produceerde hij voorstellingen van Alain Platel, Arne Sierens en Josse De Pauw. In 1996 ontving hij voor zijn verdiensten in de podiumkunsten de Cultuurprijs van de Stad Gent.

Van 2008 tot 2011 leidde hij het productiehuis CAMPO. Daarna startte hij De 3e Colonne, een gezelschap dat huiskamervoorstellingen brengt.

 

Categorie
Podium
Datum
29 april 2017
om 07:07

Deel via