The Art Server

Lezingenreeks / Wat ons bindt. Nieuwe vormen van betrokkenheid

logo

Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert in samenwerking met de Universiteit Antwerpen een lezingenreeks waarin drie jonge architectenbureaus inzoomen op verschillende hedendaagse vormen van sociaal engagement in de architectuur

Betrokkenheid en sociaal engagement zijn nooit ver weg in de architectuur, maar worden wel steeds opnieuw vormgegeven. In onze mondiale samenleving staat het collectieve en publieke domein steeds meer centraal als ankerpunt voor identiteit(en). Het juryrapport van de Pritzker Prize benoemt het belang van de gemeenschap en de context in het werk van RCR Arquitectes. In het persbericht over de Jonge Maaskantprijs 2017 die net toegekend werd aan Arna Mačkić, wordt gerefereerd naar het belang van de betrokkenheid en de verbinding die in deze architectuur tot uiting komt.

Ook in de tentoonstellingen die momenteel te zien zijn in het Vlaams Architectuurinstituut wordt dit thema door De Smet Vermeulen architecten (Find myself a city to live in) en BC architects & studies (The act of building) belicht. In deze korte reeks lezingen tonen drie jonge architectenbureaus verschillende hedendaagse vormen van sociaal engagement, die vanuit de intrinsieke kwaliteiten van de architectuur hun zorg om de wereld uiten.

Programma:

De Kort Van Schaik
2 mei om 20u in deSingel (Antwerpen)
    
Olivier Goethals
23 mei om 20u in deSingel (Antwerpen)
    
Eagles of Architecture
30 mei om 20u in deSingel (Antwerpen)

Inschrijven verplicht (via bovenstaande linken)

Categorie
Architectuur
Datum
30 april 2017
om 10:10

Deel via