The Art Server

Django-première vanavond in flagey

j_list.jpg

Vanavond heeft in flagey de première plaats van Etienne Comar 's regiedebuut Django , een biopic van jazzlegende Django Reinhardt, een van de meest briljante pioniers van de Europese jazz en de vader van de Gypsy Swing.

De prent, een klemmend portret uit het bewogen leven van in België geboren musikant, speelt zich af tijdens de vlucht Reinhardt's van de Duitsers bezette Parijs in 1943. Als Sinti, gehorend tot een nomadisiche volk dat ook als zigeuners wordt wordt aangeduid, werd Reinhardt en zijn familie lastiggevallen en opgejaagd door de nazi's.

De hoofdrol was weggelegd voor Reda Kateb (Far From Men). De muziek werd gespeeld  én opgenomen door het Rosenberg Trio uit Nuenen, dat jaarlijks ook op het tijdens het Django Reinhardt-festival present is.

Vanaf 10 mei kan het grote publiek de film zien in Brussel, Antwerpen, Gent en Leuven.

Foto: © IMDb

 

Categorie
Film
Datum
02 mei 2017
om 15:29

Deel via